Skoleturne - sunn økonomisk fornuft

Vi er ute på skoler og møter masse engasjerte ungdommer som vil lære om økonomi. Vi har vært rundt på flere steder denne høsten og fortsatt gjenstår noen. Nå setter vi opp vårens program med kostnadsfri økonomiundervisning på videregående skoler til lærere eller elever som melder sin interesse.

Vi i Verdistiftelsen brenner for å lære de unge sunn økonomsk fornuft, fordi vi vet hvor ille det kan gå. Lene Drange, kjent fra Luksusfellen og for Snaponomi, reiser ut til skolene og treffer de unge. Eller møter de over Teams. Ideen til Verdistiftelsen og Snaponomi fikk hun fra jobben som programleder i Luksusfellen. Sånn sett handler engasjementet til Lene Drange om å få de unge til å unngå Luksusfellen.

Lene Drange, er grunnlegger av Verdistiftelsen.

 Test din egen økonomi

På nettsiden vår har vi verktøy som kan brukes for å teste egen økonomi, og unngå en økonomisk smell. I klasserommene forteller vi hvordan de kan bli gode «privatøkonomer». Vi svarer også på spørsmål om økonomi fra de unge.

Her er noen råd elevene får:

  • Hvordan være økonomisk uten å være gjerrig?

  • Tør å si du ikke har råd, når du ikke har det

  • Finn ut hvor pengene går – se i mobilbanken

  • Ikke lån penger uten at du vet du kan betale tilbake

Hvilken forbrukertype er du?

  1. Bruker'n - bruker opp pengene før de engang har kommet inn på kontoen

  2. Jevner'n - bruker penger jevnt og trutt, men aldri slik at det brått blir tomt

  3. Teller'n - har finansiell stålkontroll, og er egentlig ikke så glad i å bruke penger

Livsmestring som pensum

På skolene er det et nytt fag som heter Livsmestring. Det er tverrfaglig og går gjennom hele skoleløpet. Økonomisk mestring er en sentral del av dette faget. Det kostnadsfrie besøket fra Verdistiftelsen er et fint supplement for elevene, fordi de får inn økonomibevissthet fra en praktisk og virkelighetsnær vinkel. Elever eller lærere som ønsker skolebesøk kan booke det på våre nettsider.



Forrige
Forrige

Mitt beste sparetips til deg

Neste
Neste

Vil du undervise i privatøkonomi?