Dette er oss

Vårt hovedformål

Verdistiftelsen har som hovedformål å bevisstgjøre og skape sunne holdninger om personlig økonomi blant unge voksne, ved å formidle objektiv og uavhengig kunnskap. Vi vil skape forståelse for verdien av å ha egne penger, lære viktigheten av å bli bevisste forbrukere som kan kontrollere sin egen økonomi - og ha gode betalingsvaner. Dette som grunnlag for en god økonomi i hverdagen for enkeltpersoner, og som grunnlag for langsiktige gode økonomivaner i samfunnet som helhet.

Målgruppe

Verdistiftelsen har som primærmålgruppe elever på videregående skole. Samtidig er lærere til disse elevene viktige, samt deres foreldre. Vi skal hjelpe til slik at den planlagte opplæringen styrkes og tilpasses de unges premisser. Opplæringen skal baseres på kunnskap om de unge, statistikk vi henter ut og det som kjennetegner en ung økonomi, samt vaner, holdninger, trender og reguleringer.

Støttespillere og medlemmer

For å kunne tilby kostnadsfri økonomilæring for unge er vi er vi så heldige å ha medlemmer og støttespillere. De bistår vårt arbeid med å fremme vårt viktige felles oppdrag - å lære unge om privatøkonomi, slik at de får en god økonomisk start på voksenlivet. Jo flere som støtter vårt arbeid, desto flere unge får besøk av oss. Ta gjerne kontakt om du eller din virksomhet vil støtte oss.

 

Bli litt bedre kjent med oss

Økonomiekspert Lene Drange tok initiativ for å danne VerdiStiftelsen med bakgrunn i hennes brennende engasjement for personlig økonomi, gjennom sin rolle som programleder i Luksusfellen, grunnlegger av Snaponomi med 250 000 følgere på Snapchat og som medforfatter av boken Snaponomi - bli supergod på egen økonomi. Dette engasjementet deler hun sammen med resten av styret i stiftelsen. Styremedlem Ingjerd Grenne Thurmer mener at fokuset på personlig økonomi må starte tidlig slik at unge unngår å havne i betalingsproblemer. Tore Løchstøer Hauge er fast bestemt på at økonomi kan kommuniseres på en underholde måte. Og Elin Visthoff, som også er daglig leder, mener at kontroll på egen økonomi er avgjørende for egen trivsel og glede i hverdagen.

Screenshot+2020-07-08+18.45.21.jpg

Ingjerd Grenne Thurmer

Ingjerd er kommunikasjons- og markedssjef i inkassoselskapet Kredinor. Ingjerd er glødende opptatt av å bidra til at flere unge lærer mer om egen økonomi slik at færre ender med inkasso. De senere årene har et økende antall unge brukt mer enn de har, og endt med betalingsproblemer og inkassogjeld.

Gjennom Verdistiftelsen vil Ingjerd jobbe for å få fornyet oppmerksomhet rundt behovet for at unge lærer mer om økonomi, for nettopp å unngå betalingsproblemer og inkasso.

Samtidig ønsker hun å bidra til å redusere den skam og de tabu som kan oppstå rundt de som har kommet i en uheldig økonomisk situasjon. Ingjerd har også et naturlig engasjement privat, med tre tenåringsbarn som er midt i målgruppen for Verdistiftelsens arbeid.

 
 
image002.jpg

Tore Løchstøer Hauge

Tore er mangeårig redaktør og regissør av «Luksusfellen» og «I lomma på Silje». Han har omfattende erfaring fra tekst-og tv-produksjon, og kjenner mekanismene bak det å formidle på en engasjerende måte for de unge som publikum.

Tore er medforfatter av boken «Snaponomi – Bli supergod på egen økonomi», som er trykket opp flere nye opplag etter at den første gang kom ut i januar 2019. Han er overbevist om at økonomiformidling og økonomisk bevissthet hos unge er nøkkelen til livsmestring og bedre livskvalitet.

54184_10150106984436113_7025602_o.jpg

Elin Visthoff

Elin er mor til to jenter og har lang erfaring fra ulike roller som leder i næringslivet. Hun vet hvor viktig det er med gode støttespillere og forbilder - for alle, men spesielt for de unge. Elin er opptatt av rettferdighet og like muligheter for alle – uansett kjønn og bakgrunn. 

Hennes engasjement handler om å bidra til kunnskap om - og kontroll på egen økonomi. I tillegg til de unge selv mener hun at foreldre er viktige rollemodeller, og ikke minst lærere ved de sørger for god læring i skolen. Til sammen vil det bidra til å skape et godt grunnlag for praktisk økonomi i hverdagen - privat og på jobb.

Gjennom Verdistiftelsen ønsker Elin å utgjøre en forskjell, for de unge, deres foreldre og lærere i skolen. Hun ønsker å bidra til de unges fremtid gjennom å tilrettelegge for gode privatøkonomiske vaner.

Ønsker du å bli med?

Verdistiftelsen vokser, vi får stadig nye støttespillere og medlemmer. Våre støttespillere bistår vårt arbeid med å skape oppmerksomhet og engasjement omkring vårt oppdrag - lære unge om privat økonomi.

Vi tar gjerne mot hjelp til å dra på skolebesøk, utvikle mer undervisningsmateriell eller kontakte medier, hvis vi har noe spennende å fortelle. Det er også fullt mulig å bidra med å videreutvikle og lage nytt undervisningsmateriell.